Reglement

WTC Sporting Gingelom

SEIZOENSRITTEN

Op de eerste zondag van maart wordt het officiële wielerseizoen geopend. Het seizoen wordt afgesloten op de laatste zondag van oktober. De gemiddelde snelheid schommelt tussen 28 à 30 km/u. We vertrekken stipt bij het luiden van de kerkklokken aan café ‘Tijl’, Pater Gillardstraat 5, 3890 Gingelom . Nadien eindigen we weer aan café Tijl om onze dorst te lessen met enige 33-ers! Zowel leden als niet-leden zijn welkom.

Tijdens het seizoen voorziet de club in officiële clubkledij. We vragen aan onze leden om deze kledij te dragen tijdens onze zondagsritten. Het dragen van een valhelm tijdens onze ritten is verplicht. Voor het kampioenschap tellen uiteraard alleen het aantal ritten. Bij gelijke stand wint degene met de meeste kilometers.

 

BUITEN SEIZOEN

Elke zondag wordt er gefietst. Bij droog weer vertrekken we om 9u30 aan café ‘Tijl’. Bij sneeuw en ijzel wordt er een mooi parcours voor mountainbikeparcours uitgestippeld. Clubkledij is bij deze fietstochten niet vereist. Uiteraard is iedereen die zin heeft om eens lekker mee te fietsen welkom.

 

LID WORDEN

Zoals al eerder vermeld is, iedereen met een redelijke basisconditie, welkom om ons te vervoegen mits aan enkele voorwaarden voldaan zijn:

Een minimum leeftijd van 15 jaar.

Jaarlijkse lidgeld bedraagt €30.

Van de nieuwe kledij kan je (max. 150 EUR) terugverdienen.

Ons puntensysteem: 1 punt => Elke rit; 2 punten => Driedaagse uitstap; 3 punten => Deelname aan een winstgevende activiteit (bv. zwerfvuilactie, seingever bij wielerwedstrijd…) .

Op einde van seizoen: 20 punten = 30 EUR; 30 punten = 40 EUR; 40 punten = 50 EUR

Aandacht:

De club past verlaagde lidgelden (30% korting ofwel €21/jaar) toe voor de hieronder vermelde doelgroepen:

a) van wie het inkomen kleiner is dan het leefloon + €100 (leefloon op 25/05/2011 = €1.006,78).

b) die in budgetbeheer zijn of in collectieve schuldenregeling.

Aanvragers leveren bij verenigingen een bewijs via a) hun loonbrief of b) via een attest dat ze bij OCMW kunnen bekomen.

 

EXTRA ACTIVITEITEN

  • Drie-daagse uitstap naar binnen- of buitenland
  • BBQ in de zomermaanden
  • Clubfeest met huldiging van clubkampioen
  • Jaarlijkse vuilophaling langs Gingelomse wegen
  • Sein geven bij wielerwedstrijden (Enecotour, Ronde van Zuid-Limburg…)